Visokotemperaturna toplotna pumpa Daikin Altherma HT

Daikin Altherma za visoke temperature nudi grejanje i toplu vodu za domaćinstvo. Ovaj sistem je savršeno u stanju da zameni klasični kotao i da se priključi na postojeći cevovod. Daikin Altherma za visoke temperature je idealan za kuće koje se renoviraju. Split sistem se sastoji od jedne spoljne i jedne unutrašnje jedinice a može biti upotpunjen i solarnim priključkom.

Split sistem

Split sistem se sastoji od jedne spoljne i jedne unutrašnje jedinice Daikin Altherma spoljna jedinica se sastoji od toplotne pumpe koja crpi toplotu iz spoljnog vazduha čime se skoro 2/3 korisne toplote dobija iz neiscrpnog i besplatnog izvora.

Spoljna jedinica crpi toplotu iz spoljašnjeg vazduha. Ova toplota se prenosi do unutrašnje jedinice putem cevi za rashladni fluid. Unutrašnja jedinica prihvata toplotu sa spoljne jedinice i dodatno povišava temperaturu, tako postižući temperaturu vode do 80°C - za zagrevanje radijatora i tople vode za domaćinstvo. Daikin-ove toplotne pumpe sadrže kaskadne kompresore (jedan u unutrašnjoj i jedan u spoljnoj jedinici). Ovo jedinstveno rešenje obezbeđuje optimalan komfor čak i pri najhladnijim spoljašnjim temperaturama. Dodatni električni grejač nije potreban.

Na raspolaganju stoje kapaciteti 11, 14 i 16 kW. Ako je potreban kapacitet veći od 16 kW, moguće je kombinovati nekoliko unutrašnjih jedinica sa jednom spoljnom da biste postigli grejanje do 40 kW. Daikin Altherma visokotemperaturni sistem zagreva do 3 puta efikasnije nego tradicionalni grejni sistemi bazirani na fosilnim gorivima ili struji. Radni troškovi su znatno niži za isti učinak - ipak možete da uživate u stabilnom i prijatnom komforu.* * COP (Koeficijent učinka) do 3,08

Rezervoar tople vode za domaćinstvo

Daikin Altherma sistem za visokotemperaturne primene je idealan za grejanje tople vode za domaćinstvo - bez potrebe za dodatnim električnim grejačem. Brzo zagrevanje vode za potrebe domaćinstva istovremeno znači da su dovoljne manje dimenzije grejača. Za prosečnu četvoročlanu porodicu, najbolje rešenje je standardni rezervoar. U slučaju da vam je potrebno više tople vode, na raspolaganju vam stoji i veći rezervoar.


Predajnici toplote

Daikin Altherma sistem za visoke temperature je predviđen samo za rad sa visokotemperaturnim radijatorima različitih dimenzija i formata, da bi zadovoljio grejne potrebe i uklopio se u enterijer. Naši radijatori mogu biti pojedinačno kontrolisani ili centralno regulisani pomoću programa za regulaciju centralnog grejanja.


Solarni priključak

Daikin Altherma grejni sistem za visoke temperature može opciono da koristi solarnu energiju za proizvodnju tople vode. Ako solarna energija nije neposredno potrebna, rezervoar tople vode projektovan u tu svrhu (EKHWP) može da drži tokom celog dana veliku količinu tople vode za kasniju upotrebu - za grejanje ili za toplu vodu

Spoljna jedinica

Daikin Altherma za visoke temperature koristi 100% termodinamičke energije na podizanje temperature vode do 80°C, bez upotrebe dodatnog grejača.

Inverterska kontrola donosi još veće uštede!

Inverter konstantno prilagođava vaš sistem realnim potrebama grejanja. Nema potrebe svaki čas menjati podešene vrednosti: programirana temperatura se održava na optimalnom nivou bez obzira na spoljne i unutrašnje faktore, kao što su osunčanost, broj osoba u prostoriji, itd. Ovo obezbeđuje neuporediv nivo udobnosti, produžen vek trajanja sistema jer sistem radi samo onda kad je to potrebno i dodatne uštede energije i troškova za oko 30% u odnosu na toplotne pumpe bez invertera.

Daikin Altherma kaskadna tehnologija

Visok učinak u 3 koraka

 1. Spoljna jedinica crpi toplotu iz spoljašnjeg vazduha. Ova toplota se prenosi do unutrašnje jedinice putem rashladnog fluida R-410A.
 2. Unutrašnja jedinica prihvata toplotu i dodatno povišava temperaturu pomoću rashladnog fluida R-134a.
 3. Toplota se prenosi sa kola rashladnog fluida R-134a na vodeno kolo. Zahvaljujući jedinstvenom pristupu sa kaskadnim kompresorima, može da se postigne temperatura od 80°C bez upotrebe dodatnog rezervnog grejača.

Unutrašnja jedinica

 • Za primene u režimu „Samo grejanje“
 • Zahvaljujući kaskadnoj tehnologiji, rezervni grejač nije potreban.
 1. Izmenjivač toplote R-134a H2O
 2. Izmenjivač toplote R-410A R-134a
 3. Pumpa (DC-inverter koji održava fiksni ΔT)
 4. Kompresor R-134a
 5. Odzračivanje
 6. Manometar
 7. Ekspanzioni sud (12 l)

logo

wave
wave