Inženjering

Tehnoproming je kompanija sa velikim iskustvom u izvođenju projekata na terenu i dugoročnom analizom i sistematizacijom uobičajenih praktičnih rešenja i rešavanja problema. Zbog toga je Tehnoproming pravi izbor za pouzdano i funkcionalno projektovanje sistema grejanja, ventilacije, klimatizacije, tehničkih instalacija i integracije uređaja u novim objektima ili kod već postojećih sistema.

Pretprojekat i analiza postojećeg stanja

Tehnoproming pruža konsultantske usluge pri izboru adekvatnog rešenja za termotehničke instalacije i dimenzionisanje radih opsega uređaja i opreme u skladu sa zahtevima i ograničenjima postavljenim od strane klijenta, kao i tehničkim mogućnostima samog objekta ili sistema.

Projektovanje termotehničkih instalacija i sistema kod novih objekata

Analizom građevinskog projekta kod objekata u izgradnji, Tehnoproming sugeriše optimalno rešenje koje sa jedne strane zadovoljava minimum investivionog kapitala, a sa druge maksimalnu energetsku efikasnost i povraćaj uloženih sredstava u minimalnom roku na osnovu razlike u utrošku energije ostvarene korišćenjem efikasnijih termotehničkih uređaja.

Projektovanje termotehničkih instalacija i sistema prilikom sanacije ili renoviranja objekata

Prvi uslov ostvarivanja energetske uštede je svakako i nedvosmisleno postavljanje kvalitetnih i dobro dimenzionisanih izolacionih slojeva na granične površine objekta. Nakon ispunjenja uslova izolovanosti, Tehnoproming u zavisnosti od tehničkih mogućnosti i prirodnih faktora, preporučuje investiranje u sistem toplotne pumpe, solarni podsistem, efikasnije pumpe i adekvatan sistem automatkog upravljanja.

Kod postojećih objekata, Tehnoproming vrši merenja, sagledavanje postojećeg stanja i sugeriše zamenu postojećih uređaja ukoliko je ekonomski opravdano, ili postavljanje novih, energetski efikasnijih rešenja.

inzenjering

logo

wave
wave